Ruim 30 jaar ervaring in gebruikte banden

AL meer dan 30 jaar is International Tyre Business gespecialiseerd in het inzamelen van gebruikte vrachtwagen-, grondverzet- en landbouwbanden. We beschikken dan ook over toonaangevende expertise in het keuren van truckkarkassen. Vakmanschap en kwaliteit vormen vanaf het begin de basis van ons bedrijf. Dat heeft geleid tot een groot en zeer tevreden klantenbestand en vaak jarenlange relaties.

Familiebedrijf sinds 1989

ITB werd opgericht in 1989, als inzamelaar en verkoper van gebruikte banden. De dochters van de oprichter zijn later in het bedrijf gekomen en bouwden ITB verder uit. Als familiebedrijf staan betrokkenheid en service hoog in het vaandel. Tegelijk streven we continu naar vernieuwing en verbetering. Een vereiste in de bandenbranche, waar stilstand achteruitgang betekent.


Hergebruik, vernieuwing, recycling

Het is ons uitgangspunt om zoveel mogelijk uit een gebruikte band te halen. Onze jarenlange ervaring in het monitoren en keuren van banden heeft geresulteerd in een bijzondere werkwijze. Deze is gericht op het minimaliseren van grondstofgebruik en op het herwinnen en behouden van materialen en hoogwaardige grondstoffen, door karkassen aan te bieden voor hergebruik, vernieuwing of recycling.

Reuse, Reduce, Recycle

Om onze 3R-aanpak -Reuse, Reduce, Recycle- te kunnen garanderen, komen alle ingezamelde banden samen in ons keuringscentrum waar ze door onze ervaren keurmeesters worden gekeurd. Na het opstellen van een keurrapport, worden de banden gesorteerd op herbruikbaar of recyclebaar. Afvalbanden laten we op milieuvriendelijke wijze recyclen bij gecertificeerde verwerkingsfabrieken. Herbruikbare banden en truckkarkassen worden op maat, merk en kwaliteit opgeslagen in ons magazijn en aangeboden aan ons wereldwijde netwerk.

Tablet
Logo casing monitor

Trotse ontwikkelaar van het karkassen beheersysteem dat iedere discussie uitsluit.

Meer over Casing Monitor